Zahřeje a chutná skvěle
Na podzimu je krásný ten pocit tepla domova, když se vrátíme domů. Aby tenhle pocit byl ještě intenzivnější, zahřej se i zevnitř. Polévky jsou totiž pro chladné počasí úplně ideální. ⬇️
Můžeš použít nasbírané lesní houby, nebo použít jako já žampiony.
Můj tip: žampiony není nutné loupat. Úplně stačí je opláchnout. 🤩
Pojď vyzkoušet mojí fit verzi kulajdy.👇
RECEPT:
Čerstvé žampiony jen dobře omyjte (nemusíte “svlékat” ze slupky) a nakrájejte podél na tenké plátky.
Nakrájenou cibuli osmahněte do zlatova, zalijte 0,5 litrem vody, přidejte Würzl, pokrájené brambory, houby a vařte do změknutí.
Přilijte mléko, povařte, přidejte ocet a dochuťte dle chuti do skadkokysela. Zahustěte rýžovou moukou rozmíchanou v trošce vlažné vody.
Před podáváním vyjměte koření a přisypte sekaný kopr. Polévku ještě můžete zjemnit na talíři zakysanou smetanou s nižším % tuku anebo hustým jogurtem.
Do talíře s horkou polévkou navrch servírujte zastřené vejce nebo vejce naměkko.
Dobrou chuť,
Pavla.