Fit čočkové pečivo

FIT ČOČKOVÉ PEČIVO

Křupavé a plné bílkovin

Jedním z nejrozšířenějších mýtů o hubnutí je, že se musíš obloukem vyhýbat pečivu. Jaká je pravda? 👉 Že bílé pečivo opravdu není nejvhodnější, ale pokud se vejdeš do celodenních hodnot, klidně si dej. Lepší možností je ale vhodnější varianta v podobě celozrnného nebo žitného pečiva.

➡️ Nebo pojď vyzkoušet moje čočkové bulky plné bílkovin.👇

RECEPT (na cca 6 housek):

  •  100 g červené čočky
  •  125 g celozrnné mouky
  •  1 čajová lžička kypřicího prášku
  •  2 čajové lžičky citronové šťávy
  •  10 g psyllia
  •  Špetka soli
  •  Semínka na posypání (nemusí být)

👉 Minimálně tři hodiny předem namoč červenou čočku do vody. Ještě než se pustíš do přípravy těsta, předehřej troubu na 190 °C. Čočku důkladně propláchni a nech dobře odkapat. Všechny suroviny vlož do mixéru a rozmixuj do mírně lepivé konzistence. Pokud by těsto bylo příliš husté, přidej trochu vody. Plech vylož pečicím papírem a z těsta vlhkýma rukama vytvaruj housky. Posyp semínky a peč v troubě 25 až 30 minut na 180C.

Dobrou chuť a dej mi vědět, jak hodnotíš takové pečivo nabité bílkovinami,

Pavla.

Jsem propagátorka a expertka UNIKÁTNÍ HUBNOUCÍ METODY, díky které jsem sama zhubla 15kg za 5 měsíců. Tuto metodu krok po kroku sdílím s ostatními ženami, které chtějí být v hubnutí úspěšné. Pokud se chceš připojit do naší motivační hubnoucí skupinky na FB, mít podporu a inspiraci ostatních, přidej se do FIT JÍDELNÍČKY
Komentáře