Křupavé a plné bílkovin
Jedním z nejrozšířenějších mýtů o hubnutí je, že se musíš obloukem vyhýbat pečivu. Jaká je pravda? 👉 Že bílé pečivo opravdu není nejvhodnější, ale pokud se vejdeš do celodenních hodnot, klidně si dej. Lepší možností je ale vhodnější varianta v podobě celozrnného nebo žitného pečiva.
➡️ Nebo pojď vyzkoušet moje čočkové bulky plné bílkovin.👇
✅ RECEPT (na cca 6 housek):
Minimálně tři hodiny předem namoč červenou čočku do vody. Ještě než se pustíš do přípravy těsta, předehřej troubu na 190 °C. Čočku důkladně propláchni a nech dobře odkapat. Všechny suroviny vlož do mixéru a rozmixuj do mírně lepivé konzistence. Pokud by těsto bylo příliš husté, přidej trochu vody. Plech vylož pečicím papírem a z těsta vlhkýma rukama vytvaruj housky. Posyp semínky a peč v troubě 25 až 30 minut na 180C.
Dobrou chuť a dej mi vědět, jak hodnotíš takové pečivo nabité bílkovinami,
Pavla.