SNÍDANĚ

1200KJ = 3 Jednotky
1 jednotka = 400 KJ

JB = jednotka bílkoviny
JS = jednotka sacharidy
JT = jednotka tuku

SNÍDANĚ - 1. část

1) Míchaná vejce s kurkumou a celozrnné pečivo

  • Vejce 2ks - 2JB
  • Kurkuma (dle chuti)
  • Celozrnné pečivo (toust. chléb) 1ks (40g) - 1JS

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Prošlehejte vejce a ochuťte solí a kurkumou (nešetřit), vejce nalijte na kvalitní nepřilnavou pánev (anebo pánev lehce vymažte tukem velmi málo), jako přílohu dejte celozrnné pečivo

2) Zapečený slaný toast

  • Celozrnný toastový chleba (menší 60g)  2ks - 1,5JS
  • Šunka vepřová 60g - 1JB
  • Sýr 30% 17g -0,5JB
  • Zelenina dle chuti - 0J

 CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Velmi jednoduchá příprava, klasicky zapéct v toustovači a k tomu si přidat fresh zeleninku.

3) Hermelínovo-šunková fit pomazánka

  • Hermelín figura 40g - 1JB
  • Kuřecí šunka 50g - 0,5JB
  • Žervé  fitprotein 30g- 0,5JB
  • Kyselá okurka 1ks - 0J
  • Žitný chleba 40g - 1JS

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Jednu menší kyselou okurku nadrobno pokrájet na kostičky, poté nastrouhat hermelín a šunku, osolit, opepřit a závěrem vmíchat žervé.

4) Zdravá topinka s tvarohem a rajčaty

  • Polotučný tvaroh 150g - 1,5JB
  • Celozrnný toustový chleba 60g - 1,5 JS
  • Cherry rajčata - 0J
  • Koriandr

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Tousty opečeme v toustovači, (můžeme nahradit chlebem a též opéct v toustovači), natřeme tvarohem, pokrájená rajčata poklademe na tvaroh a lehce osolíme. Též je výborné zasypat čerstvým koriandem

5) Ovesné sýrové placky se zeleninou

  • Ovesné vločky jemné 40g -1,5JS
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Strouhaný sýr 20% - 20g - 0,5 JB
  • Zelenina

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Ovesné vločky lehce přelijeme teplou vodou, poté smícháme s vajíčkem a sýrem. Lehce osolíme, sýr už slaný je. Na pánvi s nepřilnavým povrchem tvoříme lžící placičky které opečeme. K plackám přidáme čerstvou zeleninku.

6) Ovesné lívance s tvarohem a ovocem

  • Ovesné vločky 28g - 1JS
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Polotučný tvaroh 50g - 0,5JB
  • Jahody 110g - 0,5TS
  • Skořice
  • Čekankový sirup

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Ovesné vločky lehce přelijeme teplou vodou, poté smícháme s vajíčkem a skořicí. Na pánvi s nepřilnavým povrchem tvoříme lžící placičky které opečeme. Na hotové placky dáme tvaroh ozdobíme jahodami a pokapeme čekankovým sirupem.

7) Tvaroh s opečeným jablkem

  • Jablko 220g - 1,5JS
  • Polotučný tvaroh 150g - 1,5JB
  • Skořice
  • Hřebíček
  • Čekankový sirup

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Jablko omyjeme nakrájíme na drobné kostky. Na pánvi s nepřilnavým povrchem orestujeme jablíčka a lehce je podlijeme vodou, aby se lehce vařili a přidáme skořici, hřebíček a čekankový sirup. Do mističky si dáme tvaroh a ještě teplou (ne vařící) směs z jablíček přelijeme přes tvaroh.

8) Rýžovo-hruškové placky

  • Vařená rýže (tmavá) 80g - 1TS
  • Hruška 140g - 1JS
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Skořice 1/2 lžičky
  • Čekankový sirup

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP:  Hrušku nastrouháme na hrubším struhadle. V misce smícháme uvařenou rýži, vejce, polovinu hrušky a skořici. Na pánvi s nepřilnavým povrchem tvoříme placky které opečeme z obou stran. Podáváme se zbytkem nastrouhané hrušky.

9) Jáhly se švestkami

  • Vařené jáhly 77g - 1JS
  • Mandlové mléko neslazené 350ml - 0,5JB
  • Švestky čerstvé (mražené) 70g - 0,5JS
  • Řecký jogut 0% tuku 165g - 1JB
  • Čekankový sirup

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Vařené jáhly dáme do mandlového mléka i se švetkami a na mírném ohni prohřejeme, můžeme dosladit v případě potřeby čekankovým sirupem. Pro doplnění bílkovin použijeme řecký jogurt.

10) Čokoládová buchta s jogurtem

  • Ovesné vločky jemné 28 g - 1JS
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Řecký jogut 0% 82g - 0,5JB
  • Lžička čekankového sirupu
  • Hořké kakao lžička + čtvereček čokolády s vysokým obsahem kakaa 0,5JS

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Čokoládu rozkrájíme na drobné kousky a všechny přísady smícháme v hrnečku, ale pouze s polovinou jogurtu, druhou polovinu použijeme jako přílohu k buchtě.

Hotovou směs dáme do hrnečku a vložíme do mikrovlnné trouby na 700W a pečeme cca 2,5-3 min. dle naší s mikrovlnky.

SNÍDANĚ - 2. část

11)  Rychlé skořicovo-banánové placky

Recept níže je na 2 porce  = 6 jednotek, tedy rozdělte na 2x

  • Banán 2ks - 2JS
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Psylium 1 lžička
  • Skořice 1 lžička
  • Rumové aroma
  • Špetka soli
  • Ozdoba: Tvaroh polotučný přislazený stévií nebo jiným sladidlem,300g - 3JB

CELKEM 1 PORCE: 3J = 1200Kj

POSTUP: Zralé banány rozmačkáme vidličkou na kaši, smícháme zbytek přísad, nechám krátce odležet, opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Hotové placky rozdělíme na dvě porce. K jedné porci přidáme ještě tvaroh pro doplnění bílkovin.

12)  Kokosové lívance

Recept je na 1 porci

  • Vejce 1ks - 1JB
  • Mandlové mléko (kravské, sojové, rýžové..) 2 lžíce
  • Ovesné vločky 25g - 1JS
  • Kokos strouhaný 8g - 0,5JT
  • Ozdoba: Tvaroh polotučný přislazený stévií 50g - 0,5JB

 CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Vejce, mléko, ovesné vločky a kokos smícháme dohromady,  necháme chvíli odstát, aby vločky nasákly tekutinu a nebyly tvrdé. Po té tvoříme lžící placky na pánev s nepřilnavým povrchem a opečeme. Hotové placky ozdobíme tvarohem

13) Hruškové lívance s tvarohem

Recept je na 1 porci

  • Ovesné vločky jemné 25g - 1JS
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Polotučný tvaroh 50g - 0,5JB
  • Hruška 75g - 0,5JS
  • Skořice
  • Čekankový sirup

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Ovesné vločky lehce přelijeme teplou vodou, poté smícháme s vajíčkem a skořicí a na kostičky pokrájenou hruškou. Na pánvi s nepřilnavým povrchem tvoříme lžící placičky které opečeme. Na hotové placky dáme tvaroh pokapeme čekankovým sirupem.

14)  Lívanečky z dýně

Celý tento recept = 6 jednotek (včetně tvarohu na lívance),
tzn. rozděl a dej si ho na 2x tzn. na 2 porce

  • Dýně hokaido 100g - 0,5JS

  • Pohanková mouka 50g - 2JS

  • Mléko polotučné 100ml - 0,5JB

  • Olej 10g -1JT

  • Pár kapek agávového sirupu nebo medu

  • Špetka soli

Recept na lívance výše vychází tedy cca na 2 porce a na lívance ještě přidejte tvaroh.↓ 

Na hotové lívance:
Tvaroh polotučný - rozděl na 2 porce tzn 100g+100g = 1+1JB
CELKEM 1 PORCE: 3J = 1200Kj

POSTUP: Dýni oloupeme a upečeme v troubě, aby byla měkká, necháme vychladnout a umixujeme na pyré. K pyré přimícháme ostatní suroviny necháme lehce odležet a na pánvi s nepřilnavým povrchem opékáme lívanečky, které ozdobíme tvarohem.

15) Maková roláda bez mouky

Recept níže je cca 4 porce  =  rozdělte roládu na 4x

  • Vejce 5ks - 5JB
  • Erythritol 5 lžic
  • Flavdrops vanilka
  • Citronový puding (prášek) 40g - 0,5 JS
  • Náplň: Mletý mák 100g - 6JT
              Mléko polotučné 100ml - 0,5JB
              Švestková povidla 1 lžíce - 0,5JS
              Med 15g - 0,5JS

CELKEM 1 PORCE: 3J = 1200Kj

POSTUP: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, bílky vyšleháme s jednou lžící erythritolu, zbytek sladidla vyšleháme se žloutky. Smícháme dohromady a opatrně přimícháme pudinkový prášek a flav drops pár kapek.


Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem o velikosti cca 30x30 cm a dáme péct na 170 stupňů cca 9 minut. Mák a mléko přivedeme k varu, velmi krátce povaříme přidáme med a povidla. Po vychladnutí natřeme na upečenou roládu a zarolujeme.  

Celá roláda má 13 J když se rozdělí na cca 4 díly tak jeden díl je 3,25J

16)  Mramorové muffiny

Recept na 6ks = 2ks jsou cca 2 Jednotky

Celý tento recept je na 6ks. Po výpočtu tedy vychází 2 muffiny na 2,5 jednotky sacharidů a když k nim přidáte ještě 0,5 Jednotky bílkovin = celkem ke snídani vychází 3J

  • Špaldová mouka 150g - 5JS
  • Polotučné mléko 100ml - 0,5JB
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Kypřící prášek 2 lžičky
  • Agáve (čekankový) sirup 30g - 1JS
  • Kakao holandské 1lžíce (do poloviny těsta)

Doplň jogurtem↓

  • Ke 2ks muffinů doplnit bílý jogurt 0,5JB

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Vše smícháme kromě kakaa, rozdělíme na dvě poloviny a jednu obarvíme kakaem. Do muffinů dáme nejdřív světlé těsto poté dáme tmavé. Pečeme na 175 stupňů cca 15 minut. Pokud dáte čekankový sirup, muffiny budou energeticky výhodnější. 

17) Krtkův dort do skleničky

Koláč vychází na 16,5 jednotek = cca 5-6 kousků, každý  kousek vychází na cca 3J.

Na korpus forma 18cm:

  • Vejce 3ks - 3JB
  • Kokosová mouka 30g - 1JT
  • Mandlová mouka 18g - 1,5JS
  • ½ lžíce holandského kakaa
  • Prášek do pečiva ½ lžičky
  • Sladidlo dle potřeby

Na krém:

  • Smetana na šlehání 33% - 180ml - 6JT
  • Tvaroh nízkotučný 210g - 1,5 JB
  • Kvalitní hořká čokoláda 70% - 60g - 2,5 JT
  • Banán 1ks - 1JS

CELKEM 1ks: 3J = 1200Kj

POSTUP: na korpus si vše smícháme a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem na 180 stupňů cca 15 minut, necháme vychladnout. Vyšleháme smetanu, přidáme tvaroh a najemno nastrouhanou čokoládu, banán si nakrájíme na kolečka. Na spod skleničky nadrobíme ¼ z korpusu, po stranách dáme banán a navrstvíme krém, opět posypeme rozdrobeným korpusem a necháme v lednici odpočinout.

18) Ovesná kaše se skořicí

  • Ovesné vločky 40g - 1,5JS
  • Mandlové mléko (anebo kravské) 170 ml - 0,5 JB
  • Protein (vanilka, čokoláda….) 1 odměrka - 1 JB

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Vločky dáme do mandlového mléka přidáme skořici necháme odstát cca 10 min. a pak velmi pozvolna vaříme do změknutí, směs by měla být řidší, protože do hotové kaše přimícháme proteinový prášek. Závěrem ještě posypeme na talíři skořicí

19) Cottage s ovocem a chia

  • Cottage FIT (Madeta) 150g - 1,5JB
  • Chia semínka 10g - 0,5 JT
  • Neslazená Marmeláda (Relax jahoda nebo borůvka) 66g - 1JS

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Vše smícháme dohromady a můžeme jíst.

20) Sladký toast

  • Malý toastový chléb 2 plátky (Lidl) – 60g - 1,5JS
  • Tvaroh polotučný 50g - 0,5 JB
  • Vanilkový protein 1 odměrka - 1JB
  • Případně trochu sladidla

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Tvaroh smícháme s vanilkovým proteinem, není potřeba sladit protože vanilkový protein je již přislazen. Směsí naplníme toast a zapečeme v toustovači. Necháme lehce vychladnout a můžeme jíst.

21) Cottage muffin

Recept na 2 porce 

  • Cottage FIT (Madeta) 150g - 1,5JB
  • Vejce 2 ks - 2JB
  • Mozzarella 20g - 0,5JB
  • Ovesné vločky 56g - 2JS
  • Sůl
  • Petrželová nať

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Vše smícháme dohromady, dáme do formiček na muffiny a pečeme na 180 stupňů 20-30 minut

22) Vajíčkový muffin se šunkou

Recept na 2 porce 

  • Vejce 2 ks - 2JB
  • Šunka vepřová vysokoprocentní 70g - 1JB
  • Strouhaný eidam 20% 45g - 1JB
  • Ovesné vločky 56g - 2JS
  • Sůl
  • Pažitka

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Vše smícháme dohromady (šunku nakrájíme na malinké kostičky), dáme do forem na muffiny a pečeme na 180 stupňů 20-30 minut

23) Quiche s cottage, se šunkou a pórkem

Recept na 6 porcí, každá - 3J

  • Špaldová mouka hladká 180g - 7JS
  • Vejce 3ks - 3JB
  • Šunka vepřová vysokoprocentní 70g - 1JB
  • Pórek
  • Květák (povařený) 280g
  • Cottage FIT (Madeta) 300g - 3JB
  • Sůl
  • Kypřící prášek 3g
  • Ghí 40g - 4JT
  • Pažitka 10g

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Těsto: do mísy dáme dva žloutky, ghí, mouku a kypřicí prášek a sůl, pokud je potřeba přidáme trochu vody a ručně vypracujeme těsto, které vmačkáme do kulaté formy.
Náplň: Cottage a bílky smícháme, přidáme nadrobno pokrájený pórek, květák a šunku, osolíme, opepříme. Náplň nalijeme na připravené těsto. Pečeme v troubě na 170 stupňů cca 40 minut. Hotové posypeme čerstvou nebo mraženou pažitkou

24) Quiche s lososem a špenátem

Celý koláč je na 6 porcí, každá - 3J

  • Špaldová mouka hladká 180g - 7JS
  • Vejce 3ks - 3JB
  • Losos 50g - 1JB
  • Květák (povařený) 140g
  • Listový špenát 140g
  • Cottage FIT (Madeta) 300g - 3JB
  • Sůl
  • Kypřící prášek 3g
  • Ghí 40g - 3JT
  • kopr

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Těsto: do mísy dáme dva žloutky, ghí, mouku, kypřicí prášek a sůl, pokud je potřeba přidáme trochu vody a ručně vypracujeme těsto, které vmačkáme do kulaté formy.
Náplň: Cottage a bílky smícháme, přidáme nadrobno pokrájený listový špenát, květák a lososa, osolíme, opepříme- Náplň nalijeme na připravené těsto - Pečeme v troubě na 170stupňů cca 40 minut. Hotové posypeme čerstvým nebo mraženým koprem

25) Zapečený mozzarellový toast

  • Malý toastový chléb 2 plátky (lidl) – 60g - 1,5JS
  • Rajče 1ks
  • Listy bazalky
  • Mozzarella 67g - 1,5JB

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Na toast položíme plátek rajčete, mozzarellu a pak zase rajče, přiklopíme plátkem toastu a zapečeme v toustovači.

26) Avokádová pomazánka

Recept na 2 porce

  • Avokádo 100g - 1,5JT
  • Ricotta (lidl) 100g - 1,5JB
  • Česnek 1 stroužek
  • Sůl
  • Pepř
  • Citronová šťáva
  • Toustis tmavý (penam) 1ks - 1,5 JS

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Zralé avokádo rozmačkáme vidličkou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a ricottu, vše důkladně smícháme.

27) Toustis s „volským“ okem

  • Toustis tmavý (penam) 1ks - 1,5 JS
  • ghí 5g - 0,5JT
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Čerstvá zelenina
  • Řeřicha nebo jiné čerstvé klíčky

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Toustis opečeme v toustovači, rozkrojíme na půlku a dovnitř dáme, volské oko, čerstvou zeleninu a posypeme řeřichou

SNÍDANĚ - 3. část 

28) Francouzský toast

 

  • Celozrnný toast 40 g - 1JS
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Řecký jogut 5% 50g - 0,5JB
  • Xylitol cukr moučkový
  • Jahody (nebo jiné ovoce) 70g - 0,5JS

CELKEM 1 PORCE: 3J = 1200Kj

POSTUP: Vejce prošleháme, přidáme lžíci mandlového mléka (kj je to tak málo, že ani nepočítám), ve vejci pořádně namočíme toast z obou stran. Na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem položíme toast a opečeme s obou stran, toast na pánvi ještě zalijeme zbývajícím vejcem. Hotový toast dáme na talíř, ozdobím jogurtem a jahodami. Závěrem lehce celé pocukrujeme moučkovým xylitolem. Místo xylitolu je možné pokapat lehce medem a nebo čekankovým sirupem

29) Vanilkové palačinky se skyrem

(2 porce)

  • Pudingový prášek vanilkový (Amylon) 37 g - 2JS
  • Vejce 2ks - 2JB
  • Mandlové mléko 100ml - 0,5JB
  • Náplň: Skyr vanilka (pilos) 150g - 1,5JB

 CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Pudingový prášek, vejce a mléko rozmícháme v míse ze kterého vznikne směs na palačinky. Tuto směs  na palačinky nalijeme na pánev s nepřilnavým povrchem a opečeme z obou stran. Hotové je naplníme vanilkovým skyrem, dobrá varianta je i třeba čokoládový skyr.

30) Fazolové brownies s malinami

  • 300g červených fazolí v plechovce
  • 20g kakaa
  • 60g ovesných vloček
  • Špetka soli
  • 100g Čekankový sirup
  • 1 lžička vanilkové extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 200ml mandlového mléka
  • 80g hořké čokolády 70% nahrubo nasekané
  • 125g čerstvých malin – je možné nahradit sušenými
  • Celý koláč má 5726 Kj – 890g……1g má 6,4Kj

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Rozehřejeme troubu na 180stupňů, fazole opláchneme a dáme do mixéru, přidáme kakao, vločky, sůl, čekanku, vanilkový extrakt, mléko a prášek do pečiva. Mixujeme dokud se všechny ingredience nespojí v hladkou směs. Do této směsi vařečkou přimícháme nahrubo nasekanou čokoládu a nalijeme do formy, vyloženou pečícím papírem, forma cca o rozměru 20x20 cm, poté posypeme malinami. Pečeme na 180 cca 25-30 min (podle trouby).

K snídani si můžeme dát 133g což jsou 2J a přidáme k tomu 1J tvarohu nebo jogurtu.

31) Domácí čokokrém

 

  • Mandlová mouka 50g

  • Kokosová mouka 20g

  • Ghí 10g

  • Hořká čokoláda 70% 25g

  • Kakao 10g

  • Vejce 1ks

  • Sladidlo dle potřeby (čekanka nebo jiné)

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Čokoládu s ghí rozpustíme a smícháme s ostatními ingrediencemi, vyválíme placku a nakrájíme na menší tvary (čtverečky, trojúhelníky….) Dáme na pečící papír do vyhřáté trouby na cca 170 stupňů a pečeme asi 15 min, chce to hlídat, aby se nám nespáliy.

2J je 59g a k tomu bílý jogurt Olma klasik 150g - 1J…. celkem tedy 3J k sdnídani
 ……celé 2937kj - 215g …… 1g - 13,5KJ

 

32) Domácí cini minis (víc porcí)

(více porcí)

  • Mandlová mouka 50g
  • Kokosová mouka 20g
  • Ghí 10g
  • Vejce 1ks
  • Skořice asi lžička
  • Sladidlo dle potřeby (čekanka nebo jiné)

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Máslo rozehřeji smíchám s moukami, vejcem, skořicí, sladidlem a udělám tužší těsto, které rozválím na placku a nakrájím na tvary (třeba malé čtverečky). Poté dám na pečící papír a peču v troubě při 170 stupních asi 15 minut, je důležité to hlídat nechceme to spálené.

2J je 67g a k tomu bílý jogurt Olma klasik 150g - 1J…. celkem tedy 3J k sdnídani

celé 2244Kj - 190g……1g = 12Kj

 

33) Fazolové čokoládové šušenky (víc porcí)

  • 1x konzerva červených fazolí
  • 50g špaldové mouky
  • 1ks vejce
  • 20g kakao
  • 1 kus banán
  • 35g Hořká čokoláda na kousky
  • 25g čekankové sirupu
  • 1 lžička jedlé sody

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Fazole opláchneme od nálevu a rozmixujeme společně s banánem na kaši, přidáme zbylé ingredience a pořádně promícháme. Navlhčenou rukou tvoříme malé kuličky které „uplácneme'' na silné placičky na plechu vyloženým pečícím papírem (cca 20Ks sušenek)

celé 3709Kj=510g…..1g=7,3Kj

Z várky máme cca 20 ks sušenek a jedna sušenka je cca 0,5JS
K snídani 3 sušenky 1,5JS a k tomu třeba tvaroh 1,5JB ….. 3Jcelkem

34) Mrkvový dort

(více porcí)

Na korpus forma 18cm:

  • Strouhaná mrkev 200g
  • Vejce 2ks - 2JB
  • Ghí 10g - 1JT
  • Vlašské ořechy mleté 80g - 5,5JT
  • Kokosová mouka 30g - 1JT
  • Prášek do pečiva 1 lžička
  • Skořice mletá 1 lžička
  • Sladidlo dle potřeby

Na krém:

  • Nízkotučný tvaroh 280g - 2JB
  • Flav drops vanilka
  • Sladidlo podle chuti

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Nastrouhanou mrkev smícháme s ostatními „mokrými'' přísadami, mouku smícháme s kořením a práškem do pečiva, poté vše smícháme dohromady a dáme do formy vyložené pečícím papírem péct na 180 stupňů cca 30 minut. Korpus necháme vychladnout. Tvaroh smícháme se sladidlem a drops. Korpus rozřízneme napůl, natřeme polovinou krému, přiklopíme a natřeme druhou polovinu, celé dáme odpočinout do lednice.

Koláč má celý 11,5 J ….. čili cca 4 kousků a každý  po 3J

35) Nepečený dvoubarevný míša dort

Na korpus:

  • Mandlová mouka 100g - 6JS
  • Ghí 50g - 5JT
  • Lžíce holandského kakaa
  • Sladidlo dle potřeby

Na krém:

  • Tvaroh nízkotučný ve vaničce 480g - 4JB
  • Mléko polotučné 210g - 1JB
  • Želatina 10g - 140kj
  • Holandské kakao lžíce
  • Sladidlo dle potřeby

Na polevu:

  • Kvalitní hořká čokoláda 70% 60g - 2,5JT
  • Ghí 10g - 1JT

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Na korpus vše smícháme a vtlačíme do formy vystlané pečícím papírem. Do mléka si namočíme želatinu a poté mléko zahřejeme a necháme rozpustit želatinu. Necháme vychladnout. Tvaroh vyšleháme se sladidlem a postupně přidáváme želatinu. ½ krému nalijeme na korpus a do druhé přidáme kakao. Opatrně nalijeme na druhou půlku. Necháme ztuhnout v lednici cca 2 hodiny. Zahřejeme čokoládu a ghí a nalijeme na vyhladlý krém a necháme ustydnout.  

Koláč má celý 36J ….. ca 12 kousků každý  po 3J

36) Nepečený broskvový double cheesecake

Na korpus:

  • Mandlová mouka 25g - 1,5JS
  • Kokosová mouka 50g - 1,5JS
  • Ghí 20g - 2JT
  • Lžíce sladidla (čekanka)

Na krém:

  • Bílí jogurt (holandia) 200ml - 1,5JB
  • Tvaroh nízkotučný ve vaničce 240g - 2JB
  • Smetana ke šlehání 33%  150g - 5JT
  • Želatina 10g - 140kj 0,5JS (sečteny obě želatiny z receptu)
  • Citronová kůra 1 lžička
  • Sladidlo dle potřeby
  • Na broskvovou vrstvu:
  • Cca 7 broskví 700g - 3,5JS
  • Voda 200ml
  • Želatina 5g - 70Kj CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Na korpus vše smícháme a namačkáme do kulaté formy (18 cm) vyložené pečícím papírem a dáme do lednice. Cca 3 broskve nakrájíme na plátky. V ½ polovině smetany si rozehřejeme želatina, druhou polovinu vyšleháme a k ní postupně přidáme tvaroh a jogurt, poté přidáme sladidlo, citronovou kůru a nakonec smetanu se sladidlem. Na korpus poskládáme plátky broskví, zalijeme smetanou směs. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny. Cca 3 broskve si nakrájíme na plátky nebo kostičky a povaříme ve vodě, vidličkou rozmačkáme a k této směsi přidáme želatinu. Na smetanovou směs poskládáme broskve nakrájené na plátky a na ně želatinovou směs. Zpět do lednice a necháme úplně ztuhnout.

Koláč má celý 18J ….. cca 6 kousků každý  po 3J

37) Makovo-tvarohový koláč se švestkami

(více porcí)

Na korpus:

  • Mletý mák 50g - 2,5JT
  • Mandlová mouka 25g- 1,5JS
  • Kokosová mouka 67g - 2JS
  • Prášek do pečiva 1lžička
  • Špetka soli
  • Kefír 100ml - 0,5JB
  • Vejce 2ks - 2JB
  • Kůra z citronu 1 lžička
  • Sladidlo dle potřeby

Tvarohová část:

  • Tvaroh nízkotučný 240g - 2JB
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Sladidlo dle potřeby
  • Švestky 140g - 1JS (můžeme nahradit i jiným ovocem)

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: mouky, mák prášek do pečiva smícháme, k nim přidáme vejce, kefír, citron a případně sladidlo. Přendáme do kulaté formy vložené pečícím papírem. Tvaroh vyšleháme s vejcem a sladidlem, přendáme lžící na korpus, dále poskládáme ovoce a pečeme na 160 stupňů cca 50 minut.

Koláč má celý 12,5J ….. cca  4kousky každý  po 3J

38) Dýňové brownies cheesecake

(více porcí)

  • Kvalitní hořká čokoláda 70% 100g - 5,5JT
  • Ghí 20g - 2JT
  • Vejce 2ks - 2JB
  • Špaldová mouka hladká 80g - 3JS
  • Špetka soli
  • Sladidlo dle potřeby

Na cheese vrstvu:

  • Dýňové pyré  200g - 1JS
  • Lučina 180g - 5JB
  • Lžička pumpkin spice koření (skořice, zázvor, hřebíček, nové koření)
  • Sladidlo dle chuti

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s ghí, necháme malinko schladnout a přimícháme vejce, mouku sůl a sladidlo. 2/3 těsta dáme do formy (třeba kulatá 18cm průměr). Dýňové pyré promícháme s lučinou a kořením. Navrstvíme na těsto, na krém dáme zbytek těsta, vidličkou ozdobně promícháme obě vrstvy do sebe. Pečeme na 160 cca 35 minut.

Koláč má celý 20,5J ….. cca 7kousků po 3J

39) Muffin broskvový  s drobenkou

(4 porce muffinu, porce 2T)

Těsto:

  • Špaldová mouka 145g - 5JS
  • Agáve sirup 30g
  • Polotučné mléko 100ml - 0,5JB
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Kypřící prášek 2 lžičky
  • Broskev 100g - 0,5JS

Na drobenku:

  • Ovesné vločky 28g - 1JS
  • Máslo 30g - 3JT
  • Erythritol 30g
  • K hotovému doplnit bílím jogurtem 1JB

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Vejce vyšleháme do pěny, přidáme mléko, mouku a kypřicí prášek. Nakrájíme broskve na kostičky a přidáme do těsta. Vylijeme do košíčků, uděláme si drobenku a posypeme muffiny, pečeme na 175 stupňů cca 15 minut.

40) Dýňové donuty

(7 donutů)

  • Špaldová mouka 200g - 7JS
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Vanilkový protein - 1 odměrka 1JB
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Erythritol 70g
  • Olej 30g - 3JT
  • Dýňové pyré 250g - 1,5JS

Vršek jedné porce:

  • Tvaroh polotučný 100g - 1JB

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Všechny suroviny smícháme a plníme do silikonové formy na donuty, pokud nemáme použijeme formu na muffiny. Pečeme na 180 stupňů cca 15-20 minut. Po upečení zdobíme šlehaným tvarohem se skořicí.

41) Strouhaný koláč s dýní a tvarohem

(více porcí)

Těsto:

  • Špaldová mouka 200g - 7JS
  • Med 40g - 1,5JS
  • Ovesné mléko 70ml
  • Žloutek 2ks - 2TB
  • Kokosový olej v tekutém stavu 50g - 4,5JT
  • Kypřící prášek 7g
  • Škrob 1 lžička
  • Skořice mletá 1 lžička

Náplň tvarohová:

  • Tvaroh odtučněný ten ve vaničce 500g - 3,5JB
  • Tvaroh polotučný v obale 250g - 2,5JB
  • Vejce 2ks - 2JB
  • Xylitol 3 lžíce
  • Škrob 1lžíce

Dýňová náplň:

  • Dýňové pyré 500ml - 2,5JS
  • Vejce 3ks - 3JB
  • Kefír 120ml - 0,5JB
  • Kokosový cukr 40g - 1,5JS
  • Skořice 1 lžička

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Smícháme všechny suroviny na těsto a rukou hněteme, dokud nemáme nelepivé těsto, které rozdělíme na dvě poloviny a odložíme na chvilku do lednice (alespoň hodinu, nebo na 20 minut do mrazáku). ½ tuhého těsta nastrouháme na hrubém struhadle do pekáče vyložený pečícím papírem. V misce smícháme všechny suroviny na tvarohovou náplň a pořádně promícháme. Nalijeme na již připravené těsto v pekáčku. V druhé misce smícháme vše na dýňové pyré a směs opatrně pomalu nalijeme na tvarohovou náplň. Zbylou část těsta znovu nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme vršek koláče. Pečeme cca 180stupńů tak 40 minut.

Celé to má 30,5J – rozdělit na 10 stejných kousků, je 1kousek 3J

42) Mrkvová buchta

(více porcí)

  • Vejce 3ks - 3JB
  • Cukr erytritol 200g - 0,5JS
  • Vanilková esence
  • Mrkev strouhaná 250g
  • Horká voda 6 lžic
  • Olej 20ml - 2JT
  • Špaldová mouka 250g - 9,5JS
  • Prášek do pečiva

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Žloutky vyšleháme se sladidlem do pěny, přidáme esenci, nastrouhanou mrkev, vodu, olej, mouku s práškem do pečiva, závěrem přimícháme sníh vyšlehaný z bílků. Směs nalijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem a pečeme při 180 stupních - podle velikosti formy (hřbet) pečeme aspoň 40 minut, nutno vyzkoušet špejlí zda těsto nelepí. Při pečení je dobré respektovat zkušenost s vlastní troubou.

1T - 60g  - potřeba doplnit k tomu bílkoviny jogurtem.

43) tuňáková pomazánka

(pomazánka dvě porce)

  • Tuňák ve vlastní šťávě 100g - 1JB
  • Gervais FitProtein 80g - 1JB
  • Vejce natvrdo 1ks - 1JB
  • Hořčice 1 lžička
  • Šalotka 1 ks
  • Sůl, pepř
  • Příloha: Žitný chlebík 60g - 1,5J

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Šalotku nakrájíme na drobné kostky, poté přidáme tuňáka z konzervy a vidličkou rozmačkáme, přidáme gervais, vejce nastrouhané na jemném struhadle, sůl, pepř a lžička hořčice.

44) Sýrová pomazánka

(dvě porce)

  • 20% eidam 100g - 1JB
  • Tvaroh polotučný 100g - 1JB
  • Vejce 1ks - 1JB
  • Mletá paprika červená
  • Sůl, pepř
  • Příloha: Žitný chlebík 60g - 1,5J

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Eidam a vejce natvrdo nastrouháme na jemném struhadle, poté smícháme s kořením a tvarohem.

SNÍDANĚ - 4. část 

45) Dýňový chlebík (víc porcí)

Těsto:

  • 300g dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně)
  • 200g mandlové mouky
  • 20g špaldové mouky
  • 2 lžička prášku do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 50g ghí
  • 40ml mandlového mléka nebo kokosového
  • Skořice, kakao
  • Špetka soli

Poleva:

  • 50g ghí
  • 6 kostiček vysokoprocentní čokolády 70%

CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Smícháme všechny ingredience kromě kakaa a polovinu těsta nalijeme do formy na chlebík, formu jsme vyložili pečícím papírem. Do další poloviny těsta přidáme kakao a také přidáme do formy. Pečeme asi tak 40 minut na 160 stupňů. Necháme vychladnout a poté polejeme polevou kterou uděláme z rozpuštěného ghí a 6 kostiček hořké čokolády.

Snídaně 60g dýňového chlebíku 2J a k tomu 1J bílého jogurtu – snídaně 3J
celé 11417 Kj-850g….1g-13,4Kj

46) Donuty

(více porcí)

Těsto:

  • 80g mandlová mouka
  • 20g špaldová mouka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Vanilkové flaw drops
  • 50ml mandlového mléka
  • 2ks vejce

Posypka:

  • 60g rozpuštěné ghí
  • Xylitol nebo erythritol
  • 1 lžíce skořice

 CELKEM 3J = 1200Kj

POSTUP: Nejdřív smícháme všechny sypké ingredience a poté přimícháme ty tekuté. Těsto nalijeme do donutových formiček a pečeme cca na 200 stupňů 20 min. Já dělala cca 8ks
Ještě teplé donuty lehce potřeme ghí stačí opravdu velmi malinko a obalíme ve směsi xylitolu a skořice

Pokud se udělá 8 donutů tak 1ks je 400KJ
Celé těsto má 3059KJ=250g…..1g=12KJ
K snídani nach dala 2ks donut a doplnila skýrem 1JB…… pak je to celkem 3J